Nyheter

Spillrelaterte aktiviteter i april og mai

Spillvår. Foto: Maren Agdestein

Det er vår og det myldrer av liv i det norske spillutviklingsmiljøet.

Mandag 13.april arrangerte Joingame workshop med temaet ”Spill: design og levebrød” på NITH i Oslo, men det er også mye annet spennende som skjer i april og mai. Her er en oversikt. Den fulle listen av spillrelaterte aktiviteter finner du på Joingame.org sin underside Konferanser/Events.

Faste aktiviteter

  • Utviklerøl (Oslo, Bergen og Trondheim)

Konseptet med utviklerøl burde være rimelig selvforklarende. Spillutviklere møtes og tar en øl sammen mens de snakker om spillutvikling og helt andre ting. Trender med utviklerøl ble startet av Spillmakerlauget i Bergen, men har nå også spredd seg til både Oslo og Trondheim. Den 13. april var det utviklerøl på Olavs pub i Trondheim, 19. april var det ” Alcohol Induced Game Development” på Dubliner i Oslo og den 26.april inviterer spillmakerlauget til utviklerøl i Bergen. Se oversikt.

  • Introkurs til UDK

NITH auditorium er åsted for kurs om UDK (illustrasjonsbilde fra 16.4.12, JoinGame WS13)

NITH-studenten Olav Wahl arrangerer dette semesteret introduksjonskurs i utviklingsverktøyet Unreal Development Kit. Kurset foregår på kveldstid i Oslo og er åpent for alle interesserte, ikke bare NITH-studenter. Forelesning nr. 2 fant sted i NITH sitt auditorium kl 17:00 den 17. april. Mer info finner dere på NITH sin facebook-side.

  • Spillutviklingskvelder på Bitraf

Bitraf er et såkaldt ”hackerspace” i Oslo, et sted hvor folk som jobber med programmering, digital kunst, elektronikk osv. kan komme og arbeide med prosjektene sine. Tidligere i vår begynte de å arrangere ukentlige spillutviklingskvelder på tirsdager. I tillegg til de faste spillutviklingskveldene ble folk invitert til å komme på lørdag 21. april i forbindelse med spillutviklingskonkuransen Ludumdare som feirer 10-års jubileum denne våren.

Spillutviklingskveld på Bitraf (bilde lånt fra bitraf.no)

Andre aktiviteter

  • Nordiske Mediedager 2012

Nordiske Mediedager er en årlig konferanse i Bergen med over 1600 deltagere. Tradisjonelt har konferansen fokusert mest på TV og aviser, men de siste årene har det også kommet med innslag relatert til spill. I år inkluderer dette en paneldebatt med tittelen

”Spill: nye brikker i bransjen”. Panelet den 11. mai inkluderer Fredrik Sundt Brelen fra Turbo Tape Games, Erling Ellingsen fra Funcom og Tinka Town fra Ravn Studio.

Moderator for panelet er spilljournalisten Rune Håkonsen.

  • Digital Storytelling 2012

    Mediefolk fra hele Norge samles i Bergen under Nordiske Mediedager, som i år har spill som ett av undertemaene.

Digital Storytelling er et årlig seminar fokusert på kreativ bruk av teknologi i film, tv og spill. Endelig program for seminaret har ikke blitt lagt ut ennå, men fjorårets program inneholdt foredragsholdere fra blant annet DICE og CCP Games, forhåpentligvis blir programmet i år like spennende.

  • S.D.F.G. v.9.0

S.D.F.G. står for Spill, Demo, Film og Grilling og er et arrangement av K.A.N.D.U. som står for Kreativ Aktiv Norsk Data Ungdom. K.A.N.D.U er den samme organisasjonen som står bak The Gathering.

Spill, demoer, film og grilling passer som hender i hansker.

SDFG er en sosial samling for folk som liker spill og kreativ databruk, og v.9.0. arrangeres 5. mai i Oslo. Samme dag arrangeres det også kurs i programmeringsspråket Arduino som kan brukes til å programmere roboter og annen elektronikk.

  • Gamification og brukervennlighet

19. april arrangerte Dataforeningen foredrag om ”Gamification og brukervennlighet”. Foredraget holdes av Rolf Risnes fra kommunikasjonsbyrået Hyper Interaktiv. Foredraget var gratis for medlemmer av dataforeningen, for ikke-medlemmer er det en egenandel på 300kr. Følg med for flere spillrelaterte arrangementer fra Dataforeningen.

Denne oversikten er skrevet av Olav Helland.

Reklamer

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: