Intervju

Her kan du følge norske spill

Nå finnes det en egen Facebook-side for små og ikke fullt så små norske spill. På en måned har siden Norske Spill fått over 250 følgere. Siden drives på dugnad, og vi har snakket med initiativtakeren Anders Kjeldsen.

Den foreløpige logoen til Norske Spill.

Hvem står bak Facebook-siden Norske Spill?

– Initiativet til akkurat denne siden kom fra meg [Anders Kjeldsen], men jeg oppfordrer alle som ønsker til å være med å spre ordet om norske spill. Derfor er mange andre i den norske spillbransjen involvert. Vi diskuterer hva vi kan legge ut i en separat Facebook-gruppe, og noen har også tilgang til å kunne legge ut ting på siden. Reglene for hvem som kan legge ut direkte er ikke så klare, men for å unngå kaos og misforståelser så har vi begrenset antall til rundt 10. Dersom noen flere er motiverte til å bruke litt tid på dette så burde det være enkelt å få til.

Fortell litt om hvorfor dere mener det er behov for en slik side?

– Jeg håper at denne siden skal kunne være en verdifull kanal hvor norske spillutviklere kan fortelle om sine spill. De største norske medier er ikke så interesserte i ALLE spillene som blir laget så sant de ikke har fått statsstøtte eller blitt anerkjent på andre måter. Tanken med denne siden er å kunne promotere alle spill som er laget etter beste evne. De fleste jobber med å få fans på sine egne spills Facebook-sider, men dette kan være vanskelig. Tanken var da å lage en side som kan promotere alle spill. Og hvis alle som lager spill hjelper litt til med å promotere «Norske spill»-siden så kan det tenkes at de vil få mye mer igjen for det enn om de bare promoterer sin egen side.

«Vi ønsker å skape en kanal hvor norske spillutviklere kan promotere sine spill gratis.» (Sitat fra «Om Norske Spill«)

Dere skriver at «Dersom du ønsker å legge ut informasjon om egne spill, send en melding til «Norske spill» så får vi lagt det ut.» Hva slags kriterier har dere for publisering her?

– Vi har ingen strenge kriterier. Det bør kunne kalles et spill, og det skal ha en tilknytning til Norge (f.eks at det er en norsk person involvert eller at det er laget i Norge). Alt kan publiseres, som kan promotere spillene noen av oss lager eller har laget.

Og med det sier vi foreløpig takk til Norske Spill ved Anders Kjeldsen. Er du interessert i å få med deg norske spillutgivelser, vet du hvor du skal følge med.

Reklamer

Diskusjon

8 kommentarer om “Her kan du følge norske spill

 1. Hei, jeg driver en liten hobbyblogg på http://www.teknologinyheter.com og tenkte jeg skulle skrive noen innlegg om norske utdanningsspill, men jeg finner dem ikke i google. Kan noen hjelpe meg med titlene på noen norske spill som kan brukes i utdanning.

  Skrevet av michaelsteknologiblogg | 22. august 2012, 23:04
 2. Hei Michael, så bra at du vil skrive om norske utdanningsspill. Her er noen lenker til deg:

  Kan dette spillet lære deg å forstå algebra?»
  Her jublar elevane over samfunnsfagprøven
  Setter dataspill på timeplanen
  Nasjonal konferanse om bruk av IKT i utdanning og læring

  Tror du skal finne en del ledetråder der. Lykke til!

  Skrevet av JoinGame | 24. august 2012, 09:40
  • Ja, det er fint å se at det lages spill, men dette er jo laget på engelsk. Er ikke oppgaven å lage norske spill på norsk om norsk samfunn og norsk historie. Jeg syntes også at man kunne brukt litt flottere grafiske elementer i quiz spillet, men det er kanskje flisespikeri:) Wordfeud må vel kalles et vellykket norsk spill med litt pedagogisk potensiale.

   Skrevet av michaelsteknologiblogg | 24. august 2012, 18:16
   • Her må jeg (Maren i JoinGame) rette litt på deg. Når det gjelder de to spillene Dragon Box og Lecture Quiz: Selv om titlene er på engelsk, så er det ikke verre enn at man går inn på innstillinger og endrer til norsk. Såvidt jeg vet er det opp til den som lager spørsmålene (gjerne læreren) i Lecture Quiz som bestemmer alt fra språk, tema, alternative svar etc.

    Til sammenligning har Wordfeud også et engelsk navn, og man kan velge en masse forskjellige språk/ordbøker 😉 Og ja, Wordfeud er et særdeles vellykket spill både i norsk og internasjonal sammenheng!

    Men det er klart at det finnes masse potensiale for å lage flere slike spill. Det kan dog være mer der ute enn man aner, for såvidt jeg vet finnes det ingen felles oversikt over norskutviklede lærespill.

    Skrevet av JoinGame | 25. august 2012, 20:38
   • Akkurat, så man bestemmer innhold og språk selv? Ok, jeg skjønner. Ingen oversikt, sier du. Det var jo litt dumt. Kanskje noen kunne lage en liste på wikipedia?

    Skrevet av michaelsteknologiblogg | 25. august 2012, 21:18
 3. De som skal lage denne oversikten må jo søke etter denne informasjonen selv. «Noen» kan sikkert lage en oversikt… Du nevnte at du ønsket å skrive et innlegg om nettopp dette? 🙂

  Skrevet av Anders Kjeldsen | 27. august 2012, 05:54
 4. Vet noen av dere om det finnes facebook spill med norsk tekst? Jeg driver med norskopplæring av innvandrere og alle typer «finn objektet» spill, samt enkle grammatikkspill ville vært interessant. Men de må ha norsk tekst. (Og det selv om språkinnstillingen for selve facebooken er på spansk/engelsk/urdu/osv.)
  Vet dere om noen?

  Skrevet av Stina Åmo | 9. mai 2014, 17:50
  • Hei, Stina! Jeg tror dessverre ikke det er mye aktivitet her på bloggen for tiden. Har du en twitter-bruker? I så fall, tweet oss på @JoinGameNorge, og så tror jeg det er større sjanse for at du kan få noen tips. Ellers kan det også kanskje fungere på JoinGames facebookside!

   Skrevet av JoinGame | 11. mai 2014, 19:43

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: