Happenings, Intervju, Nyheter

Team DOS sjarmerer og leverer

Tidligere denne uken snakket Mattis Delerud fra Team DOS med Spillpikene om utviklingen av spillet Size DOS Matter i forbindelse med konkurransen Dare To Be Digital. De gjeveste prisene var en BAFTA Ones to Watch-nominasjon og en pengesum fra 4 Channel til å videreutvikle spillet. I går ettermiddag stakk det norske laget Team DOS av med pengene fra 4 Channel og den ene BAFTA-nominasjonen.

sizedosmatter4

Dette er en bragd for enhver spillutvikler, men i lille Norge med det enda mindre spillutviklermiljøet er det ekstra stas. Engasjementet skinner klart gjennom mailene fra Mattis, og han forteller ivrig før vinnerne ble avgjort hvordan de siste dagene med fremvisning av spillet har vært.

– ProtoPlay er fantastisk! Har aldri i mitt liv vært med på noe mer spennende. Det er et arrangement som varer i fire dager og som blir holdt av Dare To Be Digital. Her skal spillene som er blitt utviklet de foregående ni ukene promoteres. Det er dette alt bygges opp mot. Vi har en booth inne i et gigantisk telt full av blinkende lys og masse lyd. Det er gratis inngang og derfor kommer det alle slags mennesker i alle aldre forbi og det er virkelig fascinerende og spennende å få alle tilbakemeldingene og inntrykkene deres.

sizedosmatter3

I dekorasjonen av boothen vår satset vi sterkt på lyd. Vi leide høyttalere og spiller musikken fra spillet vårt. Musikken er laget av Jonas Eide, Cristian Voicu og Savant. Vi er veldig stolt av musikken vi har fått laget til spillet!

sizedosmatter1

Det har altså vært en helt utrolig opplevelse. Det er vanvittig god atmosfære, og det er så godt å få så mange positive tilbakemeldinger. Overraskende mange liker Size DOS Matter. Da jeg utviklet konseptet for lang tid tilbake så jeg for meg at det kom til å bli et typisk nisjespill. Det er virkelig et type spill som jeg elsker med rytme, høy funfactor og det er lett å sette seg inn i.

Man kan simpelhet se for seg at det glitrer i øyne til Mattis mens han snakker om Size DOES Matter. Mattis forteller videre om en ung gutt som stod sjenert og så på andre spille, men som en god med-gamer skaffet Mattis gutten et eget nettbrett til å spille på.

sizedosmatter2

Gutten var et naturtalent! 100 % perfekt score på første sangen i spillet. Det er sånne øyeblikk som vi lever for som spillutviklere fordi det er så deilig å oppnå noe slikt. Da han hadde spilt seg ferdig var han så glad, og den eneste som smilte bredere enn han var nok meg.

Les også

Norske utviklere ble best i Norden (Gamereactor)

Norsk indie-studio kan bli nominert til BAFTA-pris (Spill.no)

Og

Er det nå det løsner for norsk spillbransje? (Pressfire)

JoinGames intervju med Rain Games

Reklamer

Diskusjon

Tilbakesporinger (Trackbacks/Pingbacks)

  1. Tilbaketråkk: - Spennende å være med på paneldebatt | JoinGame for spill-Norge - 24. juli 2014

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: