Intervju

Lær deg spilldesign på folkehøgskole!

Nyutdannede og lovende norske spillutviklere har fått mye oppmerksomhet i mediene den siste tiden. I tillegg til å presentere disse inspirerende unge menneskene vil JoinGame også sette fokus på utdanningsstedene i Norge med deres tilbud om utdanning både teoretisk og praktisk, og også forskning.

JoinGame har tatt en kikk på Sunnhordland Folkehøgskole og snakket med hovedlæreren i spilldesign, Hanne Lien.

Sunnhordland Folkehøgskole ligger på Halsnøy i Sunnhordland, mellom Bergen og Haugesund. Skolen har plass til rundt 90 elever og det er en kreativ skole med fag som dans, musikk og teater.

Sunnhordland

«Vi jobber både individuelt og i grupper, og du vil få anledning til å utvikle dine ferdigheter, la deg inspirere av og samarbeide med andre som deler din lidenskap for spill.» (fra sunnfolk.no)

Linjen spilldesign ble opprettet på skolen høsten 2010, og er foreløping den eneste av sitt slag.

– Er det elever fra alle nivåer som søker og blir elever ved skolen?

Som en folkehøyskole stiller vi ingen faglige krav til søkerne våre. I søknadene ser vi etter oppriktig interesse og engasjement, og det spiller ingen rolle om de allerede kan mye, eller om de aldri har holdt på med det før. Vi jobber dessuten med mye forskjellig, så man er garantert å komme over noe nytt og utfordrende i løpet av året.

– Samarbeider dere med noen andre spillutviklerskoler?

Vi samarbeider ikke offisielt med noen andre skoler, men vi har et godt forhold til Noroff i Bergen, Qantm College i London og NITH i Oslo, som vi besøker på diverse studieturer hvert år.

– Er spilldesignlærer et yrke du har jobbet for og ønsket deg?

– Spilldesignlinjen som jeg er lærer for eksisterte ikke da jeg tok utdannelsen min. Jeg har aldri egentlig tenkt at jeg ville bli lærer, men det virket utrolig spennende å få være med å starte opp noe helt nytt og kanskje til og med bidra bittelitt til den norske spillbransjen.

– Hvis du hadde fått midlene til å forske på akkurat hva du ønsket, hva ville du forsket på?

– Hvordan man kan designe spill for jenter! Dette temaet behandles som et stort mysterium, men i min erfaring er det direkte påfallende hvilke typer gameplay jenter foretrekker. I lys av den pågående debatten om kvinners rolle i spill og spillindustrien tror jeg dette kunne vært spennende å utforske.

Reklamer

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: