Intervju

Krillbite-eventyret etter Kickstarter

I våres gjennomførte Krillbite en Kickstarter med braksuksess. Spiller er nå også godkjent for lansering på Steam gjennom Greenlight. Gjengen, som holder til i Hamar, er nå i hardkjør med spillproduksjon og satser på å få spillet ferdig til utgangen av året.

JoinGame tok en prat med Adrian Tingstad Husby om bruken av Kickstarter.

 
Kickstarter er nå bare åpen for deltagelse fra USA, Storbritannia og Canada. Hvordan ordnet dere tilgang til Kickstarter?
– Ved et lykketreff hadde Oslo-baserte Red Thread Games akkurat vært igjennom sin egen Kickstarter, og var veldig hjelpsomme! De satte av tid til å gi verdifulle tips, og lånte oss til og med sin Amazon-konto og kontakt i USA, som var det som trengtes for å lansere kampanjen.

ats_screen03

Fra Among the Sleep, spillet Krillbite gjennomførte Kickstarter med

Skulle dere ønske Norge hadde bedre økonomiske støttetilbud til spillutviklere slik at bruk av Kickstarter ikke var nødvendig?
– Vi synes støtteordningene i Norge er svært gode, og vi ville aldri kommet hit vi er i dag uten hjelpen vi har fått fra NFI og Innovasjon Norge. Det betyr ikke at det ikke kan bli bedre, og ser man støtten i lys av hvor relevant spill er i dag er den jo relativt lav. Samtidig tror jeg det er sunt at beløpet økes gradvis, som også har skjedd de siste årene. Jeg tror også at finansiering via så forskjellige kilder som NFI og crowdfunding også kan passe til forskjellig type prosjekter, så det er bare fint om begge fortsetter å eksistere side om side.

Eller ville det vært bedre om Kickstarter var åpen for flere land og gjorde bruken av det lettere?
– Flere alternativer er alltid godt, og det hadde definitivt vært bedre om Kickstarter var mer åpent. Vi har i Norge alternativer som Indiegogo eller norske Fønd, men de er nokså små sammenlignet med Kickstarter. Kickstarter har dog selv sagt at de jobber med å utvide til flere land, så det er forhåpentligvis bare et spørsmål om tid.

ats_screen04

Fra Krillbites kommende spill Among the Sleep

Hvordan har det vært for dere etter Kickstarter-suksessen?
– Interessen rundt spillet har fortsatt, selv om vi ikke oppsøker oppmerksomheten like aktivt for øyeblikket. Men vi mottar fortsatt daglig e-poster, kommentarer og invitasjoner om å delta i intervjuer, podcasts og lignende. I forrige uke hadde vi til og med besøk på kontoret av ei fra Sverige, som hadde reist i ens ærend for å si hei! Kjempegøy, og litt absurd.

– Etter Kickstarterkampanjen er vi nå tilbake i intensiv produksjon, og det viktigste for oss er at spillet blir så bra som mulig. Vi er fortsatt tilstede på nettet, men vi prioriterer produksjon.

screenshot

Det nyeste skjermbildet fra Among the Sleep

Reklamer

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: