Happenings

Nerdejenter fikk innføring i koding

Girl Geek Dinners (GGD) er blitt et populært konsept med over 50 deltager-byer rundt om i verden. Det hele startet i London i 2005 med et ønske om å få flere kvinner og jenter interessert i teknologi, og ikke minst samle dem som allerede hadde en interesse, men ikke visste hvor de skulle gjøre av den.

JGGGD2

GGD har etablert seg i Kristiansand, Oslo og Bergen. Teknologi-interesserte kvinner i Trondheim syntes det var på tide med en egen grein, og begynte i fjor høst med planlegging og samling av interesserte.

JGGGD3

Det første møtet ble på Itema på Moholt i Trondheim. Daglig leder, Lone Madsen, introduserte oss til selskapet, en kjapp gjennomgang av historien siden stiftelsen i 2000 og deres visjoner. Vi fikk også to foredrag fra konsulenter i firmaet. Anita Skylstad fortalte om fordeler ved å lære koding som for eksempel at det gjør deg ekstra attraktiv i arbeidsmarkedet, at barna kan mer og mer om det og det gjelder å henge med for å kunne lære bort og delta. Utviklingen er utrolig rask og alt nesten styres alt styres av koding i dag, og vi fikk oppfordring til å se etter apparater vi bruker og tenke hvor kodingen ligger.

JFGGD4

Den andre konsulent-foredragsholderen, Sonja Askim, ga GGD en rask innføring i HTML, CSS og Javascript. Hun viste oss hvordan vi enkelt kan lage en app med disse og Bootstrap og Phonegap. Det var veldig spennende og lærerrikt!

Blant alle teknologi-interesserte damene var det også en kode-interessert mann som holdt foredrag om Lær Kidsa Koding og Kodeklubben Trondheim. Dette var Lars Klingenberg som går lektor-utdanning ved NTNU. Han ga oss et raskt innblikk i Scratch hvor han lærer barn og unge å lage spill. Lær Kidsa Koding startet i England og er blitt til et open source-nettverk hvor hvem som helst kan starte et lokallag. All informasjonen man trenger er tilgjengelig på nett og mer og mer blir oversatt til norsk. Man trenger altså ikke allverden kode-kunnskaper selv for å starte. Kodeklubben Trondheim er en slik nyoppstartet undergruppe og ønsker å lære alle barn og unge i Trondheim programmeringsspråk.

Det skal være kick off 28. januar i Sentralbygget (S8) på NTNU og det er åpent og mulig for alle å delta. Det er anbefalt fra fjerde klasse og oppover, men yngre, interesserte barn er også velkommen.

Programmeringsspråkene vil være Scratch som oppstart og Python for de litt mer erfarne.

JGGGD1

Reklamer

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: