Happenings, Nyheter

Norske Team DOS til British Academy Games Awards

I fjor høst vant Team DOS konkurransen Dare To Be Digital, og dermed også en BAFTA-nominasjon til spillet sitt Size DOES Matter. Onsdag 12. mars skal den norske gjengen på prisutdeling!

Team DOS er det eneste norske laget i den britiske prisutdelingen og de er nominert til Ones to Watch Award. Spill som The Last of Us, Grand Theft Auto V og Papers, Please er nominert til beste spill. BAFTA Games deler også ut pris for beste innovasjon, design og musikk i tillegg til mer sjangerspesifikke priser. Team DOS konkurrerer mot to andre spill i sin gruppe.

sdm_titleScreen

Size DOES Matter har et enkelt konsept og design, og kalles gjerne en krysning mellom Tetris og Guitar Hero. Hvert nivå i Size DOES Matter er lengden på en låt og spilleren skal bevege klosser i ulike størrelsen gjennom stolper (se trailer lenger ned i artikkelen). Gjengen er svært opptatt av musikken i spillet og samarbeider med til sammen syv musikere, blant annet Eirik Suhrke (Ridiculous Fishing, Spelunky), Chipzel (Super Hexagon), og Savant.

DSC_1939

Teamet fra venstre: Nick La Rooy, Trond Kåre Fasteraune, Mattis Delerud, Lars Øvre Andersen og Silje Merethe Dahl

Hvert år deler BAFTA-akademiet ut en pris til en gruppe eller person som har ut merket seg på en spesiell måte i spillindustrien. I fjor gikk den til Gabe Newell og i 2010 gikk den Shigeru Miyamoto.

I sammenheng med prisutdelingen på onsdag har Team DOS laget en fersk trailer for spillet!

BAFTA Games Awards 2014 blir sendt live på TwitchTV og vi kommer tilbake med link til dette når det nærmer seg utdelingen. Eventuelle andre oppdateringer kan du få med deg på spillutviklernes Twitter– og Facebook-side.

Reklamer

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: