Happenings, Intervju, Nyheter

Spillutviklere på utveksling

En spillkonferanse i Barcelona, GameLab, har fått støtte fra det spanske kulturdepartementet for å inngå et samarbeid med Spillmakerlauget og den norske spillutviklingskonferansen, Konsoll.

unnamed

 

Spillmakerlauget Vest fikk i mars støtte fra Hordaland Fylkeskommune til en studietur til Madrid. Deltagere fra Spillmakerlauget Vest, Nyskapingsparken i Bergen, Senter for Nyskaping i Bergen, Høgskolen i Bergen og MediArena besøkte spillselskaper av ulik størrelse. Linn Søvig, lederen for prosjektet for byggingen av Norsk Kompetansesenter for Spillutvikling, forteller at Spania hadde mye å lære bort.

– Mest av alt lærte vi at Spania er utrolig dyktig til å tenke kommersielt og komme med forretningsmodeller som ga den spanske spillindustrien mer penger til å utvikle flere spill. Den norske spillindustrien er ikke der ennå men vi kan bli!

Spillkonferanser og utveksling
De siste årene er det blitt arrangert en spillutviklingskonferanse i Bergen kalt Konsoll. Her kommer internasjonale aktører og holder faglige foredrag for å gi spillutviklerne i Norge faglig påfyll og rom for nettverkingsmuligheter. Konferansen skal være i Bergen 16. og 17. oktober. Som et resultat med samarbeidsavtalen med Spania kommer det i år 6 spillselskaper derfra.

24. juni dro 6 norske spillselskaper ned til Spania for den spanske spillkonferansen GameLab. En komité ledet av Anders Hillestad, leder for Spillmakerlauget Øst, valgte ut 6 selskaper blant 18 søknader.

– Vi sender ned representanter fra spillindustrien i Norge som viser et vidt spekter når det gjelder platform, innhold og målgrupper, sier Hillestad. Dette en solid gruppe med norske spillutviklere som vi er stolte av å representere vår voksende spillnæring.

De utvalgte spillselskapene er ASIO, Working Mill, AntagonistDOS Studios og Rock Pocket Games.

 

En kort teasertrailer for Antagonist sitt kommende spill Through The Woods.

sdm_titleScreen

DOS Studios sitt spill Size DOES Matter

 

Reklamer

Diskusjon

Tilbakesporinger (Trackbacks/Pingbacks)

  1. Tilbaketråkk: - Spennende å være med på paneldebatt | JoinGame for spill-Norge - 24. juli 2014

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: