Happenings, Reisebrev

Oppsummering av Spillkonventet 2014

Spillkonventet er en årlig samling arrangert i år av Norsk Filminstitutt, sammen med Produsentforeningen og Kreativt Europa. 23. og 24. juni samlet mange fra norsk spillbransje seg på Hønefoss. JoinGame har snakket med Anders Hillestad fra Antagonist om hans opplevelser på arrangementet.

Hillestad beskriver Spillkonventet som en lærerrik og hyggelig samling med fokus på norsk spillutvikling. Produsentforeningen åpnet arrangementet med presentasjon av den norske spillundersøkelsen av 2013 utført av Kristine Jørgensen ved Universitetet i Bergen. Her blir det klart at den norske spillbransjen er i vekst og har hatt en tydelig utvikling siden den forrige undersøkelsen. Organiseringen av den norske spillbransjen er også blitt styrket de siste årene og det ble lagt vekt på at Spillmakerlauget har hatt en stor rolle i dette, og at det vil fortsette slik.

Deling av erfaringer for vekst i spillbransjen
Deretter hadde Ole Andreas Jordet og Bjørnar Frøyse fra Krillbite et foredrag om innspurten og lanseringen av Among the Sleep, etterfulgt av Jørgen Tharaldsen fra Megapop om deres erfaringer fra lanseringen av Troll vs. Vikings. Arrangementet ønsker at andre skal lære fra virkelige erfaringer, og dette er viktig for å sikre videre suksess i bransjen.

Fredrik Sundt Breien fra Turbotape Games og Natascha Röösli fra Rock Pocket Games snakket om deres erfaringer med internasjonale utgivelser.

Dirtybit har hatt knallsuksess med spillet Fun Run og Aurora Klæboe Berg snakket om deres erfaringer og det å knytte nettverk internasjonalt. Hun snakket også om deres nye spill Dino Dash.

NFI_LAB aurora fra dirty bits games from fun run to dino dash

Aurora fra Dirty Bit. Bilde fra Twitter, tatt av @NFI_LAB

 

Design og spillutvikling
Kristoffer Jetmundsen, som jobber med Little Big Mansion, fortalte om elegante valg i spilldesign. Jean Baptiste Huynh fra WeWantToKnow fortalte om erfaringer fra Dragonbox og det å lære barn matte gjennom spill.

Peter W. Meldahl og Aslak Helgesen fra Rain Games fortalte om erfaringer fra utviklingsprosessen og designvalg i Teslagrad.

teslagrad at anithiel marte haugsbø

Prosessen rundt Teslagrad. Bilde fra Twitter, tatt av Marte Haugsbø @anithiel

Det var også en liten audio-workshop ledet av Martin Kvale (Among the Sleep, Teslagrad m.mer) og Joonas Turner (Badlands, Nuclear Throne, Broforce m.mer).

videospillyd at petriw petri wilhelmsen

Hvordan bake sammen lyd og bilde. Bilde fra Twitter, tatt av Petri Wilhelmsen @petriw

 

Fra livsstil til jobb
Veletablerte Funcom snakket om hvordan de har gått fra å se på spill som en livsstil til å se på det som en jobb gjennom omstrukturering av bedriften. De snakket også om deres Lego MMO-prosjekt.

Linn Søvig snakket om Spillmakerlaugets innsats i den norske spillbransjen og også etableringen av Nasjonalt Kompetansesenter for Spill.

linn søvig kompetansesenter for norsk spillutvikling cred at aurora aurorakb

Linn Søvig. Bilde fra Twitter, tatt av Aurora @aurorakb

 

Musikk som hovedfokus
I spillene Size Does Matter, Klang, Savant og Myriad ligger mye av uttrykket i lyden, og spesielt musikken og det var derfor et innslag fokusert på dette med disse spillene i hovedfokus. Det var i sammenheng med dette en spørrerunde ledet av Jory Prum.

Diskusjon rundt spillbransjen
Ifølge Hillestad ble den store snakkisen fra arrangementet diskusjonen som ble startet av Adrian Tingstad Husbys foredrag rundt spilbransjen, spillopplevelser, «gode» og «dårlige» spill og subjektive formeninger. Du kan finne foredraget og diskusjonen på denne bloggen.

Du kan finne hele programmet her.

Reklamer

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: