Happenings, Nyheter

Global Game Jam-arrangementer og nyheten Spillprisen

Januar er en fullpakket måned for aktiviteter i spillbransjen, også i Norge. Her kommer informasjon om Global Game Jams, NM i Gameplay og Spillprisen.

Spillutviklingskonkurranse og ny spillpris

Lørdag 10. januar skal NM i Gameplay avholdes. Dette arrangeres av Norges Filminstitutt og årets tema er «motstand». Påmeldingsfristen for å delta er gått ut, men det er mulig å bli med som publikum og du kan melde deg på her. Arrangementet vil foregå på Tilt og Torggata Bar, i Torggata 16 i Oslo. Juryen består av Stein Pedersen, Magnus Tellefsen og Are Sundnes.

I sammenheng med NM i Gameplay skal en pris som fokuserer kun på norskproduserte spill deles ut. Denne kalles Spillprisen og ønsker å feire norske spill. Du kan lese mer om denne og se invitasjonsbilde ved å følge denne linken til Nordic Game Bits. Arrangementet skal foregå lørdag 10. januar kl. 17 på Filmens Hus og det er kr. 100 i inngangspenger (ta med kontanter).

Global spillutvikling

Den globale game jamen handler om å lage spill i løpet av 48 timer. Over 60 land er med på denne kreative maratonen som er et initiativ fra IGDA (International Game Developers Association).

I år skal arrangementet være  fra 23. – 25. januar og på Hamar skal de samles på Høgskolen i Hedmark. Dette vil være gratis og de påmeldte vil få mat og husly. For å melde deg på så må du registrere deg på Hamar Game Jam sine sider.

hamargamejam

Skjermdump fra Hamar Global Game Jams nettside.

I tillegg til dette skal Hamar Game Collective arrangere en pre-jam! Dette er en flott mulighet til dem som er nysgjerrige på hva en game jam går ut på og vil teste det før de gir seg ut på en 48-timers utfordring. Pre-Jam vil foregå på Hamar Kino torsdag den 15. januar, i sal 2 fra kl. 16 til 18.

Hva skjer på en pre-jam?

Her vil du få all informasjon om hva, hvor og når Global Game Jam er, og vi tar en kikk på spill som har blitt laget på tidligere game jams. Vi får også høre fra erfarne jammere om hvor gøy det er å være med på jam, og til slutt får vi en eksklusiv førpremiere på en kommende animasjonsfilm. (Pre-Jam GGJ Hamar 2015)

Du kan melde deg på pre-jam her!

Det arrangeres også Game Jam i Grimstad og det vil her foregå på Universitetet i Agder Campus Grimstad – Uglandstuen. Det er ikke påkrevd forkunnskaper på game jam og noen av målene er å lage noe nytt og være kreativ! Meld deg på og finn mer informasjon på Impro Jam sine nettsider.

Game Jam i Grimstad

Game Jam i Grimstad

Reklamer

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: