Intervju

Satser på lokale samarbeid i form av Game Collective

I Bergen og på Hamar har det dannet seg Game Collective hvor spillselskaper i det geografiske miljøet samles i ett kontor. Dette kan være en fordel i et land hvor de små spillselskapene er veldig spredt. JoinGame har snakket med Runa Haukland, leder for Hamar Game Collective, og Stefan Svellingen en av pådriverne i det kommende Bergen Game Collective.

 

Vekst og muligheter sammen

2015 blir det siste året for prosjektet JoinGame og vi er veldig glad for å se veksten av spillselskaper, spillorganisasjoner og vekst i spillmiljøet generelt.

Både Hamar og Bergen ser fordelene i å være flere samlet. Dette gir økonomiske fordeler i leie av lokale, enklere samarbeidsmuligheter som brainstorming eller kunnskapsutveksling, og en sterkere stemme i spillmiljøet med muligheter til å gjøre mer utenfor spillutviklingen.

Runa Haukland sier at mange klarer seg helt fint uten en felles samlingsplass, men for Hamar var det en naturlig utvikling.

– Vi sitter på utrolig mye kunnskap, og vi er flinke til å dele med hverandre. For å kunne utvikle oss som bransje tror vi det er viktig å fortsette med dette. Rent praktisk er det også veldig mange fordeler ved å dele kontor og være fysisk samlet på ett sted – for det første er det billig. For det andre så er vi flinke til å lære av hverandre, og det hender at de forskjellige selskapene hjelper til med hverandres prosjekter. Det skapes et veldig godt arbeidsmiljø og det er lett å finne inspirasjon og nye idéer blant likesinnede.

Planlegging og utføring

Hamar Game Collective har holdt på siden 2012, men ble offisielt stiftet i juni 2013 og Bergen Game Collective håper på innflytting og oppstart i februar.

Veien til samling i Bergen har vært lang og startet for rundt tre år siden, men som Stefan Svellingen sier var ikke tiden helt moden den gangen. Inspirert av Hamar GC ble temaet igjen tatt opp høsten 2014 og siden har det gått slag i slag. Svellingen forklarer videre;

– Det som har tatt lengst tid har vært å finne passende lokale, det ble en god liste med kriterier vi måtte ta hensyn til, og ikke minst må det fungere økonomisk.

For Bergen, som med Hamar, er samlingen også viktig med tanke på ressurs- og kompetansedeling.

– Jeg tror også at noe av det viktigste ved å ha et slikt kollektiv vil være effekten det vil ha på dem som er der daglig. Jeg håper gjennom å skape en plass for trivsel, samhold og en god kultur at vi vil se gode produksjoner fra dem som holder til i BGC i årene fremover, og at det kan bli en plass som kan tiltrekke seg nye flinke og lidenskapelige spillutviklere også.

Fremtidsutsikter

Game Collectivene har både langsiktige- og kortsiktige planer og ønsker på sine måter å forsterke spillutviklingen i Norge lokalt og nasjonalt.

– I første omgang vil vi fortsette å jobbe for en sterkere lokal spillindustri, og for å bygge opp Hamar Game Collective som en merkevare. HGC skal være et kvalitetsstempel, og vi vil at dette skal synes i spillene som blir gitt ut hos oss. Vi jobber fortsatt med å utvikle forretningplanen vår, hvor vi kommer til å definere retningen vi går i. Det overordnede langsiktige målet vårt er å gjøre det vi kan for å utvikle en bærekraftig spillindustri i Norge, skriver Runa Haukland.

Stefan Svellingen legger vekt på at Bergen er i startfasen og sier;

– For Bergen Game Collective er det første målet er å få det opp å snurre, det blir nok en del arbeid i starten med selve lokalet og få alt det praktiske på plass. Etterhvert er planen å se hva mer vi kan bruke lokalet til. Vi har blant annet ønsker om å ha pulter som kan leies ut enkeltvis i mindre eller lengre perioder, for eksempel for skoler som vil ha studenter på utplassering, og ha utenlandske utviklere på besøk slik vi hadde her i høst med James Portnow. Med et slikt lokale blir det også lettere å ha arrangementer, både faglige og sosiale.

– På sikt håper vi å få til en støtteordning med Innovasjon Norge, på samme måte som de har i Hamar, slik at vi kan ha noen i en deltidsstilling til å drifte lokalet. Litt mer langsiktig ønsker vi selvsagt suksess slik at det kan vokse inn i et større lokale i neste runde med flere av spillbedriftene i Bergen. Media City Bergen som skal være på plass i 2017 kan være veldig interessant i så måte. Det er noen år til enda, men arbeidet mot det begynner egentlig nå.

Medlemmer

I Hamar Game Collective er medlemmene Krillbite, Sarepta Studio, Moondrop, Tinimations, DOS Studios, Perfectly Paranormal, Encircle Games og Eyeball Interactive. De tre sistnevnte selskapene er for tiden ikke innflyttet i det samme kontorlandskapet som resten, men fortsatt en del av kollektivet. Runa Haukland sier at lokalene nå veldig snart er fulle slik at det vil bli nødvendig å se etter nye lokaler.

Medlemmene så langt i Bergen Game Collective er Rain Games, Henchman & Goon, Retrogenesis og Bitsquad. JoinGame ønsker Bergen lykke til videre med oppstarten!

Husk game jam!

Både Hamar og Bergen skal arrangere game jams i forbindelse med Global Game Jam 23. – 25. januar! Sjekk ut en felles nettside for mer info!

Reklamer

Diskusjon

Tilbakesporinger (Trackbacks/Pingbacks)

  1. Tilbaketråkk: Moondrops fargerike paletter | JoinGame for spill-Norge - 27. januar 2015

  2. Tilbaketråkk: JoinGames konferanse på Voss 2015 | JoinGame for spill-Norge - 14. april 2015

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: