Happenings, Konferanse, Nyheter, Spillforskning, Tema: JoinGame

JoinGames konferanse på Voss 2015

Det er blitt en tradisjon for JoinGame å arrangere konferanse på Voss om våren. 9. og 10. april arrangerte vi den siste konferansen på Voss i JoinGame-prosjektets historie. Konferansen fokuserte på fremtiden med både spillteknologi, spillutdanning, spillforskning, og dataspill som business i Norge.

Styrke i samarbeid

Runa Haukland åpnet konferansen med å fortelle om Hamar Game Collective som er en samlet arbeidsplass for flere spillutviklere. JoinGame har tidligere skrevet om disse samlingene på Hamar og i Bergen. Hamar Game Collective ble dannet av Sarepta Studio, Krillbite Studio og Moondrop sommeren 2013. Haukland er lederen for Hamar Game Collective og arbeidet hennes fokuserer på å gjøre spillutvikling til en bærekraftig arbeidsplass. Her kan du se videoen fra foredraget!

Aller først var en kort presentasjon av JoinGame gjort av leder Alf Inge Wang.

HGC

Runa Haukland, leder av Hamar Game Collective

En av medlemmene av Hamar Game Collective, Ole Andreas Jordet, var neste foredragsholder og han fortalte om muligheter nå og i fremtiden med Virtual Reality-teknologi. Jordet er CEO og programmerer i spillutviklerselskapet Krillbite.

VR-Krillbite

Ole Andreas Jordet fra Krillbite forteller om VR-briller.

Importert kunnskap

Konferansen på Voss er en internasjonal konferanse og vi hadde fire utenlandske foredragsholdere. Den første var danske Jesper Krogh Kristiansen som fortalte om hvordan suksessen til spillutviklingen i Danmark hadde falt sammen under den finansielle krisen i 2008 og at dette førte til en vekst av indieselskaper. Kristiansen er med og driver spillsiden NordicGameBits som fokuserer på nyheter og kunnskap om dataspill.

NGB-Jesper2

Kristiansen forteller om oppsettet rundt spillbransjen i Danmark.

NGB-Jesper

Her har Unity blant annet spilt en viktig rolle.

Etter lunsj holdt amerikanske Adriel Wallick foredrag om hennes erfaringer som spillutvikler. Hun fokuserte på den overveldende friheten som mange møter som spillutviklere og det å sette klare mål for seg selv og følge opp om disse. Wallick fortalte om sitt prosjekt hvor hun skulle lage et spill hver uke i et år.

Adriel

Adriel Wallick forteller at det ikke er enkelt være spillutvikler.

Simon McCallum er opprinnelig fra New Zealand men jobber nå på Høgskolen i Gjøvik hvor han underviser og arbeider med teknologi, blant annet Augmented Reality gaming. McCallum snakket om hvordan fremtidens teknologiutvikling vil påvirke spillteknologien.

McCallum1

Simon McCallum forteller om teknologi knyttet til spillutvikling.

Spillforskning

Kristine Jørgensen fra Universitetet i Bergen fortalte om sitt kommende forskningsprosjekt om spilleres opplevelser av kontroversielt innhold i dataspill.

Jørgensen

Kristine Jørgensen skal se på kontroversielle spill og finne ut hva spillerne selv tenker og opplever gjennom spilling av disse.

Avsluttende den første dagen var amerikaneren Geoffrey Zatkin som var med å starte EEDAR. Dette selskapet arbeider med å kvantifisere dataspillsalg og -bruk.

Her kan du se Zatkin presentere de spennende tallene!

EEDAR

Zatkin presenterte veldig spennende data basert på USA.

Spillutdanning

Den andre dagen på Voss startet med å fokusere på spillutdanningen i Norge. Vi hadde representanter fra Høgskolen i Hedmark, Høgskolen i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag, Høgskolen i Gjøvik, Noroff, NTNU og Westerdals. Undervisningsstedene hadde først en 10 minutters presentasjon av deres studietilbud og deretter var det en felles debatt som blant annet gikk inn på mangler, muligheter og fremtidsplaner til spillutdanningene.

Her kan du finne videoen fra debatten! Og her er presentasjonen av undervisningsstedene!

paneldiskusjon

Paneldebatt. Foto: Gøran (Twitter: @minicooper16)

Bytte av leder i GameDev Norway

Avsluttende dag to var Linn Søvigs foredrag om fremtiden til GameDev Norway og spillutvikling i Norge som business. Søvig er en av grunnleggerne av Spillpikene.no, hun har vært aktiv i Spillmakerlauget og hun opprettet GameDev Norway. Hun overrasket mange ved å fortelle at hun skulle tre av som leder som GameDev Norway for å danne et utgiverselskap for dataspill i Norge. Jesper fra NordicGameBits har dekket saken. Utgiverselskapet skal hete Snow Cannon Games og mer informasjon vil bli gitt de neste månedene. Vidar Thorsby som arbeider i Rain Games skal ta over for Søvig som leder av GameDev Norway. Se den spennende videoen her!

Linn-GameDev

Linn Søvig, skaper av GameDev Norway og Snow Cannon Games.

Aller sist kunne Per Baumann fortelle at deres spill AD2460 er på Greenlight og ønsker å komme i salg på Steam. Du kan støtte Fifth Season i sitt prosjekt på Steam Community.

AD2460

Slutten av JoinGame-prosjektet

Takk til alle som deltok på konferansen! JoinGames aller siste konferanse vil bli holdt i Trondheim 30. september 2015.

Denne saken vil bli oppdatert med videoopptak når disse er klare!

Reklamer

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: